Bramborový guláš pro děti | recept

Velikou inspirací na tento obídek mi byla kupovaná sklenička od Babylove - Kartoffeltopf mit Rindergulasch ( Bramborový guláš s hovězím), kterou Tobík úplně zbožňuje. Přečetla jsem si složení, zaimprovizovala a vzniklo něco - co chutná 100x lépe než původní kupovaná verze.

Obsahuje cibuli a rajčata - takže to bude vhodné až od 8 měsíce (samozřejmě záleží na každém dítku, jak potraviny snáší!)

***

Potřebujete:

hrst pokrájených brambor
hrst nakrájené mrkve
jedno spařené, oloupané, dužiny zbavené a nakrájené rajče :-)
lžíci nadrobno nakrájené cibule
1/2 lžičky sušené majoránky
1/2 lžičky sušené petrželky
1/2 skleničky bio hovězího
lžičku olivového oleje



Postup je velmi jednoduchý.

Na olivovém oleji zesklovatíme cibulku, ale dbáme na to, aby se nic nepřipálilo. Vaříme pozvolna na mírném plameni. Přidáme rajčátka a krátce promícháváme.

Mrkev a brambory přisypeme do hrnce a asi 20 vteřinek promícháváme. K zelenince nalijeme převařenou vroucí vodu z konvice, tak, aby bylo vše ponořeno.


Čas na bylinky.


Zamíchat, ztlumit asi na dvojku a pod poklicí nechat do změknutí žít vlastním životem. :-) Pokud chcete, tak můžete nechat guláš bez masa, přidat maso uvařené doma nebo použít bio skleničku hovězího masa jako já. Použila jsem pouze polovinu sklínky a promíchala.


Na závěr jsem celou směs rozmixovala v mixéru. 

Aby si dítě pomalu zvykalo na větší kousky, tak můžete před mixováním odebrat část mrkvičky a brambor a ty jen pokrájet na malinké kostičky, které potom přidáte do rozmixované směsi. Větším dětem stačí pomačkat vidličkou.




A co na to Tobíček? ♥



***





0 komentářů:

Okomentovat