Jablečná přesnídávka | recept

Jablíčková přesnídávka je u nás hitem číslo jedna! Vařím jí 2x do měsíce a základní jablečné pyré ochucuji dalším ovocem, aby bylo každý den něco jiného. Navíc je bez cukru, pudinku a jiných příměsí - jen 100% ovoce.

Jak na to?

Jablka jsem oloupala, zbavila jádřinců  a pokrájela na menší kousky. Používám ten největší hrnec co mám, který je 5-ti litrový o průměru 24 cm. Takže toho krájení a loupání si vždy užiji dosyta. :-) Vím, že se to dá vařit neoloupané a pak přepasírovat, ale mě to vyhovuje takhle.


Přiliji asi litr vody a dám vařit. Trvá to kolem 10 minut než jablíčka změknou. Občas to při vaření promíchám, aby ta dolní jablíčka nebyla rozvařená a ta navrchu stále tvrdá.


Z dnešní várky jsem se rozhodla udělat tři různé přesnídávky - se skořicí, s jahodami a s borůvkami. Mám tu zásoby z léta - jahody od babičky ze zahrádky a borůvky z lesa od mé mamky.


Rozvařená jablíčka jsem rozdělila na tři části a do každé přidala jinou příchuť. Všechny kromě skořice jsem ještě chvíli povařila, aby zmražené ovoce povolilo. Směs jsem vložila do mixéru (s co nejméně vody) a dohladka rozmixovala. Nedoporučuji ponorný mixér, protože ten neudělá takovou krásnou konzistenci. Já jsem maximálně spokojená s kenwoodem.


A tady je výsledek - 13 a půl krásně barevných voňavých skleniček. Ty jen závíčkuji a popíšu - používám obyčejnou papírovou pásku. Skladuji v mrazáku a před tím než jdu spát jednu vyndám na snídani. :) Tobíkovi moc chutnají! :)



0 komentářů:

Okomentovat